September 6 - 10

SolarWinds

Why Attend?


  • Hear from our exceptional line-up of keynote and panel speakers – SolarWinds President and CEO, Sudhakar Ramakrishna, SolarWinds EVP, Chief Product Officer, Rohini Kasturi, IDC Asia/Pacific, Cathy Huang, Associate Research Director, Services and Security and more
  • Learn from the best by having direct access to SolarWinds sales and technical trainers
  • Showcase your sales expertise by getting a SolarWinds Sales Expert (SSE) Accreditation Training
  • Showcase your technical expertise by getting a SolarWinds Certified Professional (SCP) Certification
  • Take a SolarWinds Certified Professional (SCP) exam free of charge


Register Now

Asia Pacific & Japan Virtual Partner Summit 2021

September 6 - 10, 2021

SolarWinds Asia Pacific & Japan Partner Summit in March 2019 was amazing and the biggest Summit so far, with almost 120 attendees joining us from all the edges of Asia Pacific & Japan! 

We are excited to announce the SolarWinds Asia Pacific & Japan Virtual Partner Summit 2021 will be taking place again this year from September 6 – 10. Experience detailed information sessions, keynotes, and virtual networking opportunities without any travel time. Register your details now to get the schedule breakdown and secure your spot for your favorite sessions!


Evolve

Network

Learn

Connect

Grow

Showcase

Educate

Together

September 6 – 10, 2021

Virtual

20+ Hours of Educational Content

Speakers

Sudhakar Ramakrishna


President and CEO

Rohini Kasturi


EVP, Chief Product Officer

Sojung
Lee


VP, Asia Pacific Sales

Timothy Brown


CISO and VP. Security

Cal
Smith


Senior Director Technical Training

Garrett O'Keeffe


Senior Director Customer Success

John O'Callaghan


Partner Development Director

SolarWinds

Sales Agenda


All of the following sessions are in GMT Time zone (Singapore, GMT+08:00)


Register Now

September 8, 2021

11:00 - 13:30 SGT (Singapore, GMT+08:00)

Duration: 2.5 hours

Plenary Session

11:00 - 11:05 5 mins

Opening Remarks & Welcome

John O Callaghan, Director, Partner Development

11:05 - 11:15 10 mins

Keynote 1 | 2021 – A Year-to-Date Overview

Sojung Lee, VP, Asia Pacific Sales

11:15 - 11:35 20 mins

Keynote 2 | SolarWinds Strategy – A Partner Update

Sudhakar Ramakrishna, President and CEO

11:35 - 11:55 20 mins

Keynote 3 | SolarWinds Portfolio Update and Roadmap

Rohini Kasturi, EVP, Chief Product Officer

11:55 - 12:00 5 mins

Break

12:00 - 12:45 45 mins

Future Enterprise Resiliency

Moderator:

Cathy Huang, Associate Research Director, Services and Security, IDC Asia/Pacific

Panelists:

Timothy Brown, CISO and VP, Security
Patrick Aronson, Executive Vice President, Westcon-Comstor Asia Pacific
John Walters, Group CEO, NextGen Group

12:45 - 13:00 15 mins

Enabling The Channel For Success

Cal Smith, Senior Director, Technical Training

13:00 - 13:15 15 mins

Unified Customer Experience – SolarWinds, Partners, and End Users

Garrett O' Keeffe, Senior Director, Customer Success

13:15 - 13:25 10 mins

''Ask Us Anything''

Sudhakar Ramakrishna, Rohini Kasturi, Sojung Lee, Timothy Brown, Cal Smith, Garrett O' Keeffe

13:25 - 13:30 5 mins

Event Close and Next Steps

John O Callaghan, Director, Partner Development

September 9 & 10, 2021

11:00 - 14:00 SGT (Singapore, GMT+08:00)

Duration: 3 hrs

ITOM SSE Part 1 + 2

SolarWinds Sales Expert Foundational Program Accreditation Training

John O’Callaghan, Director, Partner Development

10:00 - 12:30 SGT (Singapore, GMT+08:00)

Duration: 2.5 hours

DATABASE SSE Part 1 + 2

SolarWinds Sales Expert Database Management Accreditation Training

Jared Hensle, Product Marketing Manager

Click here to download the brochure for more details on each SolarWinds Sales Expert (SSE) Accreditation Training

SSE Trainers

John O'Callaghan


Partner Development Director

Jared Hensle


Senior Product Marketing Manager

SolarWinds

Tech Agenda


All of the following sessions are in GMT Time zone (Singapore, GMT+08:00)



SolarWinds Certified Professional Bootcamp – Network Traffic Analyser & Network Configuration Manager

Limited to 30 seats only, To register please contact your SolarWinds Channel Reps

Day 1 - September 6, 2021

10:30 – 10:45

15 mins

Welcome and Introductions

10:45 – 11:45

60 mins

NCM Install and Setup

11:45 – 12:00

15 mins

Break

12:00 – 13:15

75 mins

NCM Node Management

13:15 – 14:15

60 mins

NCM Configuration File Management

14:15 – 14:30

15 mins

Break

14:30 – 15:30

60 mins

NCM Security and Change Management, Alerting, Reporting (Part 1)

Speaker(s):

Merwin Abadilla & Ralph Eric Versoza,

Technical Trainers

Day 2 - September 7, 2021

10:30 – 11:30

60 mins

NCM Security and Change Management, Alerting, Reporting (Part 2)

11:30 – 11:45

15 mins

Break

11:45 – 13:45

120 mins

NTA Basics of NetFlow & NTA Deployment

13:45 – 14:00

15 mins

Break

14:00 – 15:45

105 mins

NTA Usability & Troubleshooting

15:45 – 16:15

30 mins

Q/A and Review

Speaker(s):

Merwin Abadilla & Ralph Eric Versoza,

Technical Trainers

SolarWinds Certified Professional Bootcamp – Server Application Monitor

Limited to 30 seats only, To register please contact your SolarWinds Channel Reps



Deploying the Orion Platform

August 30, 2021

9:00 SGT

Configuring Orion Views, Maps & Accounts

August 31, 2021

9:00 SGT

Configuring Orion Alerts & Reports

September 1, 2021

9:00 SGT

Day 1 - September 6

10:30 – 10:45

15 mins

Welcome and Introductions

10:45 – 11:30

45 mins

Lab Logons, Troubleshooting, Thwack Forum Registration

11:30 – 12:30

60 mins

SAM Server Management (Part 1)

12:30 – 12:45

15 mins

Break

12:45 – 13:45

60 mins

SAM Server Management (Part 1) continuation

13:45 – 15:30

105 mins

SAM Server Management (Part 2)

Speaker(s):

Eric Villa & Nikhil Uplenchwar,

Technical Trainers

Day 2 - September 7

10:30 – 12:30

120 mins

SAM Application Monitoring and Default Templates (Part 1)

12:30 – 12:45

15 mins

Break

12:45 – 14:15

90 mins

SAM Application Monitoring and Default Templates (Part 2)

14:15 – 14:45

30 mins

Cloud and Container Monitoring with SAM

14:45 – 15:00

15 mins

Break

15:00 – 16:00

60 mins

Hands on Lab

Speaker(s):

Eric Villa & Nikhil Uplenchwar,

Technical Trainers

Day 3 - September 9

10:30 – 12:15

105 mins

SAM Application Monitoring and Custom Templates (Part 1)

12:15 – 12:30

15 mins

Break

12:30 – 14:30

120 mins

SAM Application Monitoring and Custom Templates (Part 2)

14:30 – 14:45

15 mins

SCP Test Discussion

14:45 – 15:00

15 mins

Break

15:00 – 16:00

60 mins

Hands on Lab

Speaker(s):

Eric Villa & Nikhil Uplenchwar,

Technical Trainers

Tech Agenda Speakers

Nikhil Uplenchwar


Technical Trainer, SolarWinds LLC

Ralph Eric Versoza


Technical Trainer, SolarWinds LLC.

Eric
T.Villa


Technical Trainer, SolarWinds LLC.

Merwin Abadilla


Technical Trainer, SolarWinds LLC.

SolarWinds

Networking


Networking activities have always been an essential part of the Asia Pacific & Japan Partner Summit as they give us the opportunity to connect with each other. Until we can meet each other again in person, check out some of the highlights from the last Partner Summit, which took place in Ho Chi Minh City, Vietnam. The Partner Summit has always been a great networking opportunity. If you’d like to chat with our sales managers, reach out to us at SolarwindsAPJ.Marketing@solarwinds.com


Register Now